katten

Veel mensen houden van katten net als ik! ze zijn zo schattig en die grappige katten filmpjes HAHA. Maar er is ook een ander reden waarom ik katten zo leuk vind, ze zijn eigenlijk bijzondere wilde dieren.

Heel lang geleden leefde katten in de Egypte. Egypte was een van de geavanceerde landen in die tijd. En daar waren ze heel godsdienstig, een van de meest interessantste religiën was de aanbidden van katten. Al soorten dieren waren toen gerespecteerd. De dieren waren wel gezien als een symbool. Zoals dat een krokodil toen als macht werd gezien. Daarom was er vaak in Egyptische tekeningen mensen met dierenkoppen. Katten zijn wel een dier die het meest in Egyptische tekeningen voorkomt. Zelfs bij een van de belangrijkste Egyptische religie, de swinx heeft een kop van een kat. Dus katten was een groot deel van de Egyptische cultuur. Katten werden onmiddellijk een populaire huisdier. Ze dachten dat huizen met veel huisdieren schoon was van ongedierte, gif en vergif wat betekent, katten dus. Ze zagen katten ook als heel slimme dieren (wat ook waar is) ze wisten hoe ze zichzelf konden schoonmaken.

Dus katten waren van Egypte en waren wilde dieren. En nu is de populariteit van katten als huisdieren ook in Nederland gekomen.

Het beste plek waar je katten kan aaien is bij zen kop, dus tussen de ogen en oren. Katten vinden het niet fijn als ze geaaid worden bij zijn staart. De staart van een kat is een gevoelige deel voor katten. Met de staart kunnen katten zijn gevoelens uitdelen dus  je kan een beetje de gevoel van je kat weten door naar de staart te kijken maar daar gaan we zo meteen mee verder. Meest van de katten vinden het ook niet fijn als je ze op zijn buik aait. De buik is ook een gevoelige plek voor katten. Ze kunnen gestrest voelen of zelfs bedreigt als ze op zijn buik word geaaid, want ze kunnen daar niet veel over kan doen. En katten vind aaien als likken wat katten tegen elkaar doet.

Als een kat met een andere poes hallo zegt, gaan ze met zijn neus de andere zachtjes botsen. Dus is het goed om dat ook te doen. kom zachtjes met je hand naar de poes en laat de poes je hand ruiken en ga laag zitten zo dat je zo groot bent als een kat.

Ik zei al dat we nog over de staart gaan praten. Er is veel wat je kan weten alleen al als je naar de staart gaat kijken. Als je kat de staart naar boven steekt dan is de kat blij en zelfverzekerd. Als ze de staart rond jou heen wikkelt dan betekent het dat ze van jou houden en relaxed zijn. Als ze de staart trillen betekent dat ze niet kunnen wachten zoals dat je dat zegt als je iets leuks gaat doen. Een trillende staart betekent ook een vriendelijk begroeting. Als de kat een opgeblazen staart heeft betekent het dat hij bang of bedreigt word. Het is beter dat je dan je kat even met rust laat. Als ze een lage of zelfs tussen zen benen houd is ze bang, angstig of defensief. Je kan dan de katten even met rust laten en de deuren open zodat ze naar andere kamers kan. Laat je kat dan kalmeren. Als je kat bij de tip van zijn staart aan het trillen zijn betekent het dat ze jagen, actief zijn of geïrriteerd zijn. Als je kat als een hond kwispelen met zijn staart of met zijn staart hard tegen de vloer slaan betekent dat ze niet blij zijn, bang of opgewonden de bozer de kat de sneller dat hij met zijn staart kwispelt. Maar dat is anders dan langzaam met zijn staart kwispelen dat betekent dat ze geconcentreerd zijn. Er zijn meer manieren hoe ze zijn staart kan bewegen maar dit is genoeg voor nu.

Ik ga nog een ander blogje maken met de andere dingen over katten, er is echt veeeeel teweten over katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *